Festlokal i Stockholm Festlokal i Göteborg Festlokal i Stockholm

Festlokal

Festsalen

Konferenslokal

SÖK
Festlokal
I hela SverigePris ink. moms
Hyra festlokal:


Sök bland våra festlokaler


Registrera din festlokal helt gratis här!


Hitta herrgård i Stockholm


Herrgårdar i Stockholm - enkla till exklusiva herrgårdar i Stockholm. Vi har ett stort urval av herrgårdar i Stockholm. Boka din herrgård enkelt, snabbt och billigt här!


Boka en romantisk weekend på en herrgård i Stockholm på festsalen.se som har ett stort urval i och runt Stockholm. Allt från billiga festlokaler till det mera lyxiga exklusiva festlokalen. Så här hittar du festlokaler i alla prisklasser. Om du är ute efter ett konferenslokal i Stockholm så har vi också ett stort urval av det. Våra festlokaler i Stockholms området finns från Stockholm centrum och till Stockholm-Skavsta flygplats. Hos oss hittar du alla typer av herrgårdar runt Stockholm. Vi hoppas att du hittar den herrgård som du söker i Stockholm.

Åker du 1 timme och 30 minuter från Stockholm når du Gimo Herrgård. Hotell Havsbaden med utsikt över Ålands Hav, Färna Herrgård & Spa i Bergsslagen, Båsenberga Hotell & Konferens beläget i den lantliga idyllen runt Vingåker och den anrika kurorten Söderköpings Brunn ligger alla 2 timmar bort.

festlokal i Stockholms innerstad
festlokal i Stockholms Norrort
festlokal i Stockholms Västerort
festlokal i Stockholms Söderort
festlokal i Stockholms Österort


Turistinfo om herrgårdar

En herrgård eller ett herresäte var ursprungligen en stor lantgård som beboddes av en herre, det vill säga en adelsman. Med benämningen herrgård avses dels egendomen, godset, dels i inskränktare mening själva bebyggelsen på gården.

Ett riktmärke vid utformningen av huvudbyggnaden var att i våningsplanet skulle det vara minst fem fönsteraxlar i rad. Mindre herrgårdshus har ofta en planlösning av salstyp - en hall med ett rum på varje sida och innanför hallen salong, bibliotek och matsal i fil. På övervåningen ofta två rum, ett på varje sida om trapphallen. Ofta finns en veranda eller glasveranda, eventuellt med en annan veranda över. I Sverige gjordes en del herrgårdar under 1900-talet om till hotell, restauranger, museer och kursgårdar.